četvrtak, 18. studenoga 2010.

Je li Adolf Hitler izradio leteći tanjur?

Kako su se Hitlerove vojne snage na frontu počele raspadati kod Staljingrada i u Sjevernoj Africi, on je povećavao pritisak na svoje znanstvenike da izrade super oružje kojim će dobiti rat.

Neki od tih oružja, kao rakete V2 su došle prekasno da bi se išta promijenilo, dok neki ambiciozniji projekti nikada nisu sišli sa crtaće ploče. Ideja o izgradnji "letećeg tanjura", koji bi trebao bombardirati London i New York, bio je jedan od onih za koje se mislilo da nikada nisu zaživjeli.

Znanstvenici izradili prototipove koji su letjeli

No, sada neki tvrde kako su Hitlerovi znanstvenici uspjeli dizajnirati takvu letjelicu te su s projektom došli toliko daleko da je prototip mogao letjeti. Program izgradnje takve letjelice vodio je SS-ov časnik Hans Kammler, a u njemačkom znanstvenom časopisu PM stoji kako su eksperimenti bili vrlo uspješni.

Navode se čak i citati svjedoka koji su vjerovali da su vidjeli njemački "leteći tanjur" iznad Temze 1944. godine. "Amerikanci su isto ozbiljno vjerovali da takvo oružje postoji", stoji u članku znanstvenog časopisa. U to vrijeme je New York Times pisao u misterioznom "Letećem disku" i objavio fotografije letjelice koja je letjela iznad gradskih nebodera.

Znanstvenici u Kanadi 1960. godine uspjeli rekonstruirati letjelicu

PM kaže da su Nijemci nakon rata uništili dokumente o svojim aktivnostima, ali 1960. godine su stručnjaci za NLO u Kanadi uspjeli ponovno izraditi letjelicu koja je, na njihovo zaprepaštenje, radila. Projekt se zvao Schriever-Habermohlova shema. Schriever je bio mehaničar i testni pilot, a Habermol je bio mehaničar. Obojica su bili od 1941. do 1943. godine bili smješteni u Pragu.

Saveznički zatvorenici tvrdili su da su vidjeli srebrni "leteći tanjur" koji je bio širok šest metara. Inženjer na projektu Joseph Andreass Epp je kazao da su izgradili 15 prototipova letjelice. Nakon rata su mnogi njemački znanstvenici radili na američkom svemirskom programu.


OTKRIVENA ANTIMATERIJA


Nema komentara:

Objavi komentar