nedjelja, 23. kolovoza 2009.

ČUDOVIŠTE IZ PERUČE 2

ČUDOVIŠTE IZ PERUČE 2

Čudovište iz Peruče – ako ga nema, trebalo bi ga izmislit

Zamislite turističko-ekonomsku vrijednost projekta „Čudovište iz Peruče“ za oporavak ratom narušenog i nikad oporavljenog Vrličkog gospodarstva, te punjenja gradskog proračuna grada Vrlike. Ako Bosna može imati piramide (u to nitio više ne sumnja), zašto vrlički kraj ne bi imao „Čudovište iz Peruče“

Zamislite tisuće turista i fotoreportera raznih svjetskih media centara koji se slijevaju na obale Peručkog jezera u potrazi za našim čudovištem. Osobito bitno je u toj priči izgraditi dionicu auto ceste Dugopolje – Podosoje (do Grabića), zbog mogućih zastoja na dionici D1 Sinj-Vrlika zbog tolikog broja znatiželjnika.

Koliko bi se samo sredstava (u ovoj priči – novaca) slilo u gradski proračun grada Vrlike od boravišnih i inih pristojbi, naplate parkinga, fotografiranja s plastičnim ili brončanim odlijevkom „Čudovište iz Peruče“.

Mulder & Scully na peručkom jezeru

Active Image Active Image

Postoje neke indicije da je i poznati istraživački par Mulder & Scully već više puta, u tajnosti, istraživao pojavu „Čudovište iz Peruče

Također, u planu je gradnja lanca hotela i restorana u Potravlju, Otišiću, Garjaku i Koljanima.

Glavni INFO CENTAR bi mogao biti u JAVNOM GRADSKOM KUPALIŠTU „TABELE“

Ali prije svega treba izgraditi kult „Peručkog Čudovišta“. Za početak autor ovog teksta predlaže osnivanje udruge.Udruga bi dobivala državna poticajna sredstva, kao i svaka udruga koja dobiva državni novac, pa nema razloga da i ova budalaština ne dobije poticaj.

Udruga bi se mogla zvati: Udruga za promicanje i razvoj „Peručkog Čudovišta

Cilj udruge bi bio:

- Očuvanje kulta „Peručkog Čudovišta“

- Prezentacija „Čudovišta iz Peruče“ u zemlji, inozemstvu, pa čak i dalje.

- Izrada studije o utjecaju „Čudovišta iz Peruče“ na svakodnevni život stanovnika cetinskog kraja

- Spriječiti stanovnike cetinskog kraja da čudovište ispeku i pojedu, jer kako piše Vito Perić, a prenosi Slobodna Dalmacija to već jedanput davno dogodilo...

Active Image

Također isti list navodi da ...“dvije starice, vidjelice čudovišta cijeli šivot žive na obalama Peručkog Jezera...“ što je i razumljivo. Peručko Jezero ovim činom prestaje bit Akumulacijsko Jezero izgrađeno 60-ih godina prošlog stoljeća , i postaje prirodno jezero koje je tu od davnina, koje je zbog specifične mikroklime i smještaja između Dinare i Svilaje uspijelo sačuvati mitsko čudovište od izumiranja.

Također bi za početak trebalo napraviti mali model čudovišta na baterije i daljinsko upravljanje. Ovo nemojte nikome reći – stroga tajna. Možda postoji nekakva slična igračka u „Sve po 8“, te po potrebi fotografirati „uočeno“ Čudovište iz Peruče. Fotke moraju biti mutne.

Internet stranicu o „Čudovištu iz Peruče“ prevesti na sve svjetske jezike.

Također, potrebno je definirati izgled željenog čudovišta, i krenuti s izradom suvenira, Glasnik Sinja i cetinskog kraja predlaže neke, a vi izaberite.

Active Image Active Image Active Image

Active Image Active Image Active Image

Active Image Active Image



1 komentar: